Telefon
WhatsApp
Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliklerinde ilimizde sanat rüzgârı esti
300 X 250 Reklam Alanı

 

Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ilimizde sanat rüzgarı esti. Cumhuriyetin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ilgaz Belediyesi bünyesinde, Türk Kızılayı Çankırı Şubesinin de destekleriyle ilimiz Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi koordinatörlüğünde düzenlenen  “100. Yıl Cumhuriyet Çalıştayı” tamamlandı.

11-18 Kasım tarihleri arasında, ülkenin birçok yerinden katılım sağlayan birbirinden değerli resim sanatçılarının katılımı ile gerçekleştirilen çalıştay kapsamında birçok etkinlik düzenlendi. Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi ve Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinde düzenlenen etkinliklerde, workshoplar ve sanatçıların canlı performansları yer aldı.

Çalışmalarda son zamanlarda dünyada büyük yankı uyandıran, birçok masum insanın ölmesine neden olan Gazze’deki katliama da dikkat çekildi. Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesinde (GSAL) Graffiti Sanatçısı, “Stak” mahlaslı Hasan Ali Yaldıran tarafından “Özgür Gazze” isimli bir çalışma yapıldı.

Ayrıca, Selahattin İnal GSAL bünyesinde, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Orhan Doğru ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mutluhan Taş tarafından öğrencilerin katılımı ile canlı performanslar sergilendi.

Çalıştay süresince ayrıca, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlileri Ozan Küçükusta ve Burhan Şohoğlu tarafından Grafik ve Animasyon performansları, Öğretmen Neva İsa tarafından piyano dinletisi, Milli Yüzücü ve Ressam Yusuf Akgün tarafından  “Engelsiz Sanat Engelsiz Empati” konulu program gibi birçok etkinlik yer aldı. 

Adıyaman, Ankara, Niğde, Tokat, Çorum, Safranbolu, Samsun ve Konya Güzel Sanatlar Liselerinden birçok öğretmen ve öğrencinin de katıldığı çalıştayda gerek akademik gerekse sosyal paylaşımlarda bulunuldu.

Hafta sonu Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezinde çalıştayın sergi açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehtap Meydaneri “100 yıl sonra bugün yine aynı aşkla, bu kez eğitimin neferleri olarak, ışık tutmak için yavrularımıza, atalarımızın kağnılarla cephaneye mermi taşıdığı ‘İstiklal Yolunda’, sanat için düştük yollara.” ifadelerine yer verdi.

Açılışta Ak Parti Grup Başkan Vekili Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ise çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların akabinde Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi ziyaret edildi. Çalıştay süresince alanında kendinden çokça söz ettiren sanatçıların eserleri katılımcılar tarafından dikkatle incelendi.

Eserleri ve çalışmalarıyla çalıştayda yer alan Abdülaziz Demir, Doç. Dr Ahmet Türe, Aslı Özen, Doç. Dr. Asuman Aypek Arslan, Aynur Mahmudova Kaplan, Ayşen Can, Prof. Birsen Çeken, Candan Manyaslı, Elif Türe, Gülay Birben, Okyanus Gençtürkoğlu, Yusuf Akgün, Yüksel Baydar, Ziver Kaplan ile çalıştayın düzenlenmesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne destek veren Ilgaz Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Çankırı Şubesi olmak üzere tüm paydaşlara teşekkür edildi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sumitomo Rubber Ako

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 ADS  Adana Demir. 0 0 0 0
2 ANT  Antalyaspor 0 0 0 0
3 HTY  Hatayspor 0 0 0 0
4 BJK  Beşiktaş 0 0 0 0
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 0 0 0 0
6 ALNY  Alanyaspor 0 0 0 0
7 EYP  Eyüpspor 0 0 0 0
8 FB  Fenerbahçe 0 0 0 0
9 GS  Galatasaray 0 0 0 0
10 GFK  Gaziantep FK 0 0 0 0
11 GÖZ  Göztepe 0 0 0 0
12 KSM  Kasımpaşa 0 0 0 0
13 KON  Konyaspor 0 0 0 0
14 KYS  Kayserispor 0 0 0 0
15 İBFK  Başakşehir 0 0 0 0
16 SAMS  Samsunspor 0 0 0 0
17 BOD  Bodrum 0 0 0 0
18 SVS  Sivasspor 0 0 0 0
19 TS  Trabzonspor 0 0 0 0
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği