Telefon
WhatsApp
AK Parti’de belediye başkan adayları tanıtıldı
300 X 250 Reklam Alanı

 

AK Parti Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Programa AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, İl Başkanı Koray Erdoğan, Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz, ilçe belediye başkanları kadın ve gençlik kolları, eski milletvekili Salim Çivitcioğlu, eski il başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Koray Erdoğan, “Semalarında Çankırı Fatihi Emir Karatekin Hazretleri ve onun kutlu dava arkadaşlarının ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehrin güzel insanları; Bugün burada; millet ve memleket sevdalarının oluşturduğu bir coşku var. Bir heyecan var. Bugün burada; bir toy, bir düğün var. Bugün burada; kardeşlik var, samimiyet var, gayret var. Bugün burada; Emir Karatekin Hazretlerinin, Cemalettin Ferruh’un, Ve Astarlı zade Hilmi Efendi’nin şehri olan Çankırı’yı derin tarihi ve mirası ile gelecek nesillere taşıyacak olan gerçek belediyecilik ile güvenli şehirleri inşa edecek ak kadrolarımız var.” dedi.

Başkan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Liderimizin, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi ‘İnanç ve ahlak ile önce gönülleri ihya, sonra şehirleri imar edecek olan, yollar ve köprüler yapmadan önce gönüller yapacak adaylarımız ile yola çıkıyoruz.’

Kıymetli belediye başkanlarım; Bizim hizmet anlayışımızın merkezinde yalnızca ve yalnızca insanlığa hizmet var. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir şehir bırakma arzusu var.  Bugün itibari ile toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklamanızı, kimseyi ötekileştirmemenizi, mahalle mahalle, ev ev, dükkân dükkân gezerek gönüllere girmenizi, onları dinlemenizi, istişarelerde bulunmanızı, ilimizin ve ilçelerimizin, beldelerimizin hangi sorunları varsa vatandaşın sorunlarına kulak vermenizi, hiçbir insanımızın kalbini kırmadan yol yürümenizi sizden istirham ediyorum.

Kimliğine ve siyasi görüşüne bakmaksızın, katılımcı belediyecilik anlayışını benimseyerek, ben değil biz şiarı ile yönetmeniz ve tüm teşkilatlarımız, aday adaylarımız, geçmişten günümüze görev yapan tüm dava arkadaşlarımızla el ele, gönül gönüle yol yürümeniz en büyük kazancımız olacaktır.

Kıymetli yol arkadaşlarım; şehirler demek medeniyet demektir. Medeniyetimizin yükselmesi ise ancak inanç ve ahlak ile mümkündür. Bu değerlerden yoksun büyüyen şehirler madden ve manen eksiktir.

Ecdadımız şehirleri inşa etmiyor ibadet ediyordu. Bu ilke ile Çankırı’mızda ve ilçelerimizde şehirlerimize hiç durmadan hizmet edeceğiz.

Bugün itibari ile son 50 güne girmiş bulunmaktayız. Hizmetin bize nasip olması için; İnançlı ve kararlı duruşumuz ile birlikte ana kademe teşkilatlarımız sıkmadık el sofrasına misafir olmadık ev bırakmayacak. Geleceğimizin teminatı ve teşkilatlarımızın göz bebeği gençlik kollarımız ise sahada ulaşılmadık genç bırakmayacak. Gururumuz kadın kollarımız çalmadık kapı, hanesine misafir olmadık ev bırakmayacaklar. Kuruluşundan bugüne görev yapmış ve yapmakta olan tüm teşkilatlarımız ile

Bir olacağız! İri olacağız! Diri olacağız! Allah’ın izni ile 31 Mart akşamında Çankırı’yı gerçek belediyecilik ile buluşturacağız.

31 Mart’tan sonra ise Sayın Grup başkanvekilimiz M. Emin Akbaşoğlu’nun gücünü ve desteğini alarak İl Belediye Başkanımız Hüseyin Filiz’in tecrübesi ve çalışkanlığı ile Çankırı merkez başta olmak üzere tüm ilçe ve beldelerimizde şehrimizin sorunları ile hemhâl olacağız.”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz de, “Yeniden yollara koyulduk. Küçük projelerin, yapılması gereken büyük projeleri gölgelemesini, biz gölgeleri kaldırmaya geldik. Biz yeni gelmedik, biz geri geldik. Bunu iyi anlamak lazım. Biz davamıza cumhurbaşkanımıza partimize sonuna kadar bağlıyız. Çankırı aşığıyız.” dedi.

Filiz’in konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

“Bu şehri ayağa kaldırmayı kendimize göreve bildik. Geçmişte ne yaptıysak, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz işsizliği sıfırlayan partiyiz. Kurmuş olduğumuz organize sanayiye Kırıkkale’den, Ankara’dan, Akyurt’tan servisle işçi geliyor. Fabrikalar buradan çalışacak adam bulamıyor. Bu ne demektir? İşsizlik Çankırı’da sıfırlanmış. Tabi şunu gördük. 1500 kişi başka yerden buraya gelip maaşını alıp gidiyorlar. Göçü tersine çevireceğiz derken böyle bir olumsuzlukla yüz yüzeyiz. Son 5-6 yıldır olay daha da vahim. Bırakın Ankara’dan gelenleri, öz ve öz Çankırı’nın evladı Akyurt’tan ev tutuyor ya da satın alıyor. Akyurt’ta, Kırıkkale’de birçok Çankırılı var. Buradan oraya gidiyorlar. Bizim projelerimiz parçalanmış bölünmüş oluyor. Nedir sıkıntı? Konut yok. Bir ilde ev kiraları10-20 bin TL arasında ise o ilde belediyecilik göçmüş demektir. Sorunların tedavisi belli. Siz istediğiniz kadar fabrika getirin, eğer konut yoksa nüfusu da artıramazsınız. Bu fabrikalar da yaramaz. Bizim sloganımız şu; en az 30 fabrika 10 bin konut ve 300 bin nüfus.

KONUT İŞİNDE NEREDE KALDIK?

Konut işinde nerede kaldık? Kırkevler Mahallesi duruyor, Alibey Mahallesi duruyor, kale altı duruyor, Karataş Mahallesi duruyor, Yeniköy duruyor. Peki, neresi yapılmış? Hiçbir şey yapılmamış. Yılda Çankırı’da 700 tane düğün yapılıyor. 160 ev satılmış. Evlenenler nereye gidiyor? Evlenen gençlerin çoğu bu yüzden ya Akyurt’a ya Kırıkkale’ye gidiyor. Ev kiralarını yükseltmişler burada. Dolayısıyla insanlar ya anne babasıyla olacak ya da Çankırı’yı terk edecek. Böyle bir ihtiyaç var. Biz ilaç olmaya geliyoruz. Şayet fabrikaların yanında konut da yaparsak Çankırı’yı birlikte büyüteceğiz. Yoksa tek başına fabrika getirirsek Çankırı büyümez.

Hem milletvekili gibi çalışacağım hem de belediye başkanı olarak ürettiğimiz projeleri hayata geçireceğim. Merkezi hükümetin kaynaklarını grup başkanvekilimizle birlikte kullanacağız Allah izin verirse. Her bakanımızla bir projemizi hayata geçireceğiz.

YUKARI PELİTÖZÜ İLÇE GİBİ OLACAK

Yukarı Pelitözü’nü ilçe yapacağız ilçe. Yukarıpelitözü’ne 475 konutun ihalesi yapıldı. Oraya 4-5 bin konut yaparak Yukarıpelitözü’nü ilçe yapacağız. Yolun üzerine 1500 kişi kapalı 400 kişi yarı açık 1900 kişilik cezaevi yapacağız. OSB ile Çankırı arasına çok büyük fayda sağlayacak Yukarı Pelitözü ve oradaki konutlar. Böylelikle Ankara’yı bu tarafa getireceğiz. Ankara’ya giden göçü ve maaşı buraya getireceğiz.

MÜTEAHHİTLER RAHAT OLSUN

1 Nisan günü mührü aldığımız gün her tarafı konutlaşmaya açtığımız zaman Çankırı bir şantiye haline gelecek. Müteahhitler rahat olsunlar.  Müteahhitlerde iş alacak. İster TOKİ’den ister bağımsız iş alır. Çankırı ayağa kalktığı zaman ev kiraları aşağı düşecek. Müteahhitleri karşımıza almıyoruz. Müteahhitlerle konutlarla ilgili hedefimiz şu, Ankara’yı bu tarafa getireceğiz. Müteahhitler de var güçleriyle işlerini yapacaklar. Biz Ankara’ya giden maaşları buraya getireceğiz.

Biz rotamızı, pusulamızı darda kalandan yana çevireceğiz. Darda kalanın arkasında duracağız.

Depreme dayanıksız konutları yıktığımız zaman, 20-25 bin konutu yıkmamız lazım Çankırı’da. Atatürk Bulvarı bile yıkılacak. Ama ondan önce depreme dayanıksız konuttan önce, gece kondu gibi tek katlı, 2-3 ailenin yaşadığı, yaşam koşulların zor olduğu bütün gecekonduları yıkmamız lazım. Çankırı’nın çevresinin düzelmesi için. Bunu yapabilecek güç bizde var. Her bir proje için bakanlıklardan destek alacağız.

ÇANKIRI’NIN SORUNLARI BİRİKMİŞ

Başka adaylar proje açıklarsa onlara öncelikle projenin kaynağını gösterin. Projelerin bedellerini belediyemizden karşılamayacağız. Belediyemize hiçbir proje bedeli ödetmeyeceğiz. Bizim farkımız bu olacak.

Çankırı’nın sorunları gerçekten birikmiş. Bu sorunların altından nasıl kalkacağız diye düşünürken, bazıları Hüseyin Filiz bunu nasıl yapacak derse, cumhurbaşkanım bu görevi 5 yıllığına verdi bize, süremiz boyunca çalışacağız. Sonuna kadar çalışacağız belki bir 5 yıl daha isteyeceğiz cumhurbaşkanımızdan.

Şansımız şu, Grup Başkanvekilimiz Muhammet emin Akbaşoğlu gibi bir kardeşimiz var. Cumhurbaşkanımızın sevdiği güvendiği isim. O isimle birlikte bakanlarımızı ziyaret edeceğiz. Çok güçlüyüz. Ben de bakanlıklarda kapılara yatan, oradan bir şey almadan gelmem. Emin beyle beraber söküp getireceğiz. Cumhurbaşkanımızdan TOKİ istedik 1 hafta sonra 475 konutun ihalesi yapıldı. İlçeler de rahat olsun. Belediyeyi aldığımız zaman bütün ilçelere destek olacağız.

BELEDİYEYİ, EMANETİ CUMHURBAŞKANIMIZA TESLİM EDECEĞİZ

Belediye bir emanet burada. Emaneti cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz. Çünkü belediyenin arkasında hükümet koordineli olmazsa projelerimiz hayata geçmez, kaybeden Çankırı olur.

Aşiyan köprüsü bugün 1 milyar liraya yakın bir projeydi. Biz görev alırsak projelerimizi bedelini belediyemizden karşılamayacağız. Belediyemize proje bedeli ödetmeyeceğiz.

KENT MEYDANI NASIL OLACAK ONU GÖSTERECEĞİZ

Ben bizden önceki projeleri eleştirmiyorum. Biz daha iyisini yapacağız. Yapılan o projeleri kullanacak olanlar aziz Çankırılılar. Onlarla ilgili en iyi kararı sizler vereceksiniz. Çünkü alt geçidi, kent meydanını, Büyük Camiyi siz kullanıyorsunuz. Onların kararını siz vereceksiniz proje olmuş mu olmamış mı? Benim söylemek istediğim şu; biz daha iyisini yapacağız.  Biz daha fazlasını yapacağız. Kent meydanı nasıl olacak biz onu göstereceğiz. Bizim yapacağımız kent meydanında beton olmayacak. Kent meydanı şehrin akciğeridir. Kent meydanının altına çift katlı otoparkı koyacağız. Yerine göre helikopter inecek meydana. Kent meydanı şehrin oksijen aldığı yerdir. Şehrin nefes aldığı yere biz beton koymayacağız.

Sadece belediye başkanlığı yapmaya gelmedim. Kaldırım yapmaya gelmedim. Beton yapmaya gelmedim. Farkımız şu, o betonun olduğu yer ekmek getireceğiz. 

Gücümüzü millete kullanacağız, hizmetkar olacağız. Efelik yapmayacağız. Liyakate önem vereceğiz. Belediyede bizden önce kim varsa kesinlikle rahat olsun. Herkes işine gücüne baksın. Hiçbir zaman kimsenin ekmeği ile oynamadım. Bizim derdimiz daha fazla kişiye ekmek verebilmek. Daha fazla yatırım getirebilmek. Bizim derdimiz Çankırı’yı şahlandırmak. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Belediye başkan adayımız Hüseyin Filiz Bey ile beraber daha önceki dönem Çankırı’mıza ülkemize güzel hizmetlere vesile olmak için çalıştık. Bunu saymakla bitiremeyeceğimiz yatırımları ortaya koyabiliriz. Yaptığımız ve yapacağımız çok iş var. Hayalleri gerçekleştirdiğimiz işler var. Bakın, astronotumuz Türk astronotu gerçekten hayal denilen bir gerçeği hep beraber o gururu yaşattı. Bunun alt yapısını kurduk. Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduk. Bununla ilgili birçok mesafeler kat ettik. Dünyada insansız hava araçlarında bir numarayız. Allah'a çok şükür bunun yazılımlarını, teknolojik yazılımlarını teknolojik üstünlüğünü ortaya koyan bizim gençlerimiz.

TAİ’de TEİ’de HAVELSAN’da TÜBİTAK’ta bayraktarda, özel sektörde kamunda her yerde çalışıyor, üretiyor, dünyaya ihraç ediyor. Toplu iğne yapamaz denilen Türkiye bugün 6 milyar dolar Milli Savunma sanayinin ürettiği teçhizatları silahları, yurt dışına satıyor. Bakın 2024 yılı için sadece savunma sanayine ilişkin 10 milyar dolar sipariş aldık. Tek kalem, 10 milyar dolar sipariş. Bunun artacağını olan inancım tamdır.

Bunun devamını hep beraber göreceğiz. Hangi kademe ele alırsak alalım. Bakın 57 milyar dolar geldi 56 milyon turistten. 60 milyon hedefliyoruz gelecek sene. 60 milyon turist gelecek Türkiye’ye. 60 milyar dolar Türkiye bacasız sanayi olan turizmden gelir elde edecek.

Artık sadece Çankırı değil 81 vilayet ihracat rekorlarına doğru gidiyor. Türkiye 236 milyar dolardan 1 trilyon 100 milyar dolara çıkardı gayri safi milli hasılasını. 2002 yılında kişi başına 3 bin dolardı şu anda 13 bin dolar. Ama orta vadeli ama orta vadeli programı ortaya koyarak enflasyonla mücadelemize kararlılıkla devam ederek insanımızın alım gücünü artırarak zengin zenginlik katmak bizim görevimiz bizim boynumuzun borcu.

Evet, dünyada bir pandemi yaşandı. Birtakım daralmalar çözüm konusu oldu, Tedarik zincirleri koptu. Bütün Avrupa'da, Amerika'da enflasyon arttı. Gerçekten büyük sıkıntılar yaşandı. Bunun Türkiye yansımalarını beraber gördük, görüyoruz.

6 Şubat'ta yaşadığımız büyük deprem 14 milyon insanı etkileyen milyonlarca insanın ülkemizin çeşitli yerlerine maalesef göç etmesine sebep olan ama şu anda hepsi en azından çadırdan kurtularak konteynırlarda misafir edilen ve hızlı bir şekilde daha bir yıl dolmadan 10 binlerce konut teslimiyle beraber hakikaten bu manada Dünya rekoru kıran bir irade var. İşte bu irade Allah’ın izniyle şimdi yavaş yavaş normal geçiyor hayat. 4 milyona yakın insan deprem bölgesini terk etmişti.

Kızlaryolu Barajı’mız tamamlandı. Çankırı ve bölge ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacak. Bu yatırım Çankırı ve bölgenin en büyük kamu yatırımıdır. Gürdürcek barajının 3 katı büyüklüğünde bir baraj. Hayırlı olsun.”

Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a seçim çalışması yaptığı sırada, silahlı saldırı düzenlenmesi üzerine Akbaşoğlu, Yeniay’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Konuşmaların ardından belediye başkan adayları tanıtıldı.

 

Çankırı Merkez – Hüseyin Filiz

Atkaracalar - Harun Oflaz

Bayramören - Raşit Güngör

Çerkeş - Hasan Sopacı

Eldivan - Mustafa Lafcı

Ilgaz - Mehmed Öztürk

Kızılırmak - Mehmet Bulut

Korgun - Ali Özen

Kurşunlu - Şakir Kaymak

Orta - Ferhat Danacı

Şabanözü - Faik Özcan

Yapraklı - İhsan Haydar

 

BELDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Çardaklı - İlyas Ertürk

Saçak - Ramazan Yarım

Dodurga - Hasan Hüseyin Kaşıkçı

Kalfat - Salim Doğan

Yaylakent - Kadir Dede

 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sumitomo Rubber Ako

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 ADS  Adana Demir. 0 0 0 0
2 ANT  Antalyaspor 0 0 0 0
3 HTY  Hatayspor 0 0 0 0
4 BJK  Beşiktaş 0 0 0 0
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 0 0 0 0
6 ALNY  Alanyaspor 0 0 0 0
7 EYP  Eyüpspor 0 0 0 0
8 FB  Fenerbahçe 0 0 0 0
9 GS  Galatasaray 0 0 0 0
10 GFK  Gaziantep FK 0 0 0 0
11 GÖZ  Göztepe 0 0 0 0
12 KSM  Kasımpaşa 0 0 0 0
13 KON  Konyaspor 0 0 0 0
14 KYS  Kayserispor 0 0 0 0
15 İBFK  Başakşehir 0 0 0 0
16 SAMS  Samsunspor 0 0 0 0
17 BOD  Bodrum 0 0 0 0
18 SVS  Sivasspor 0 0 0 0
19 TS  Trabzonspor 0 0 0 0
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği