Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimleri yoğunlaştırıldı
Çankırı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince yıl boyunca risk esaslı devam eden denetimler Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte gıda güvenilirliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla sıklaştırıldı.
Denetimler Ramazan ayında tüketimi artan fırıncılık ürünleri, unlu mamuller ve şekerleme başta olmak üzere et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üreten, depolayan ve satışını yapan işletmelere ağırlık verilerek gıda işletmelerinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde bilgilendirmeler yapıldı.
Özellikle Ramazan paketi adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satış ve dağıtımının yapıldığı iş yerlere yönelik denetimler yapılarak paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgileri kontrol edildi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, tüketici bilincinin giderek arttığı ilimizde Alo Gıda 174 hattına gelen ihbar ve şikâyetler ile halkımızın denetimlere katkı sağladığını ifade ederek denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere yasal işlem uygulanacağını söyledi.
Benzer Haberler
Eczacı Varsa Hayat Var
MHRS Üzerinden Hastane Randevuları İçin ‘’Randevuma Geleceğim’’ Onayı Alınacak
“Kanseri Birlikte Yenebiliriz” temalı etkinlik düzenlendi
Ramazan ayında kilo almayın
Hasta yakınlarından doktora darp
Ramazan ayı nedeniyle gıda denetimleri yoğunlaştırıldı
Sağlık Müdürü Sarıkaya: Bağımlılığın karşısında biz de varız
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından kermes düzenlendi