Çankırılı aşçılar tecrübelerini aktardı
Çankırılı usta aşçılar, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencilerine aşçılık dersi verdi.
Çankırılı aşçılar; Çankırı Devlet Hastanesi Aşçısı Eğitmen Şef Mahmut Eren, Çankırı Karatekin Üniversitesi Aşçıları Eğitmen Şefler İsa Türk ve Ahmet Uçar, Çankırı Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi Aşçısı Eğitmen Şef M. Taha Çulha ile Kore Kültür Merkezi Eğitmen Şefi Filiz Gökdemir, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerine aşçılık konusunda tecrübelerini aktardı.
MAKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Topluluğu tarafından Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğr. Gör. İlhan Avcı koordinatörlüğünde düzenlenen eğitimler Kitap Kahve Kafeteryası Gastronomi Mutfağında gerçekleştirildi.
Öğrencilere, et işleme, kesimi, kebap çeşitleri, tuzda kuzu yapımı gibi ustalık gerektiren eğitimler veridi. Eğitimde öğrencilere patent çalışmaları devam eden Lavantalı baklava, Çankırı’ya özel kiraz kurusundan kirazlı baklava ile sıfır atık projesi kapsamında artan malzemelerden ekmek yapımının da incelikleri gösterildi.
Geleneksel yemeklerin yapımını ilgiyle izleyen MAKÜ Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü öğrencileri merak ettikleri soruların cevaplarını almanın da mutluluğunu yaşadı.
Çankırılı aşçılar, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencilerine tecrübelerini aktardıklarını için mutluluk duyduklarını ifade etti.
Benzer Haberler
Çankırı’da üretilen "BORAN Hafif Çekili Obüs" TSK envanterine giriyor
"Buğday Tanesi" filmi, izleyenleri duygulandırdı
Başkan Esen, birim müdürleriyle, yapılan çalışmalar ve yapılacak projeleri değerlendirdi
Çivitcioğlu: 27 Milyon TL destek hayırlı olsun
Çankırılı aşçılar tecrübelerini aktardı
Esen, Sporcuları ile Bir Araya Geldi
Çankırı’da tarihi eser parçaları ele geçirildi
İYİ Parti’li Özcan, adaylığını açıkladı