Telefon
WhatsApp
Meslek lisesinde kurbanlık satışları başladı
300 X 250 Reklam Alanı

 

Çankırı Şehit Mehmet Ata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okulun uygulama alanlarında yetiştirilen küçükbaş hayvanlar, Kurban Bayramı için satışa çıkarıldı.

260 dekar arazi üzerinde kurulu olan ve 150 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, dönem boyunca tarım ve hayvancılık alanında çalışmalar yürütülüyor. Öğrenciler, okul kampüsündeki tarlalarda buğday, arpa, fasulye, mercimek, nohut, mısır, sebze ve meyve üretimi yapıyor, ahır ve ağıllarda ise 40 büyükbaş, 75 küçükbaş hayvan yetiştiriliyor.

Öğrenciler tarafından özenle bakılan 30 küçükbaş hayvan ise bu yıl kurbanlık olarak satışa sunuldu. Bugüne kadar 15'i satılan hayvanların tamamının satılması beklenirken, elde edilen gelirle öğrencilerin ve okulun ihtiyaçları karşılanıyor.

Okul müdürü Emrah Olkaç, okulda tarım, hayvancılık ve gıda alanlarının bulunduğunu söyledi.

Okulda hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği alanında büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştirildiğini belirten Olkaç, "Büyükbaş hayvanlarımızdan günlük 300 litreye yakın süt üretimi yapılmaktadır. Holstein, simmental, Belçika mavisi gibi türler mevcut. Küçükbaş hayvanlarımızı da genelde adaklık ve kurbanlık satışı için üretmekteyiz. Kurbanlıkla ilgili bu yıl çok sayıda satışımız oldu. Muhtemelen bu hafta içinde tükenir diye düşünüyorum." dedi.

Büyükbaş hayvanları genelde sağımlık olarak beslediklerini dile getiren Olkaç, "Aynı zamanda ilimizde bulunan tüm pansiyonların et ihtiyacını büyükbaş hayvanlardan karşılıyoruz. Küçükbaş hayvanlarımızı da Kurban Bayramı öncesi satışa sunuyoruz. Öğrencilerimizin yetiştirdiği hayvanlar bunlar. Tamamen döner sermayeye aktarılan, okulumuzun giderleri ve öğrencilerimizin ihtiyaçları için kullandığımız gelirimiz oluyor." ifadelerini kullandı. Okul öğretmenlerinden veteriner hekim Nedret Selvi de bu yıl hayvanların güzel bir üreme dönemi geçirdiğini anlattı. Öğrencilerin kurbanlıkların bakımını üstlendiğine işaret eden Selvi, şöyle konuştu:" Otlatma, yemleme, banyo, kırkım gibi bütün faaliyetler öğrencilerimiz tarafından yürütülüyor. Yardımcı personel ve öğretmenler de uygulama derslerini gerçekleştiriyor. Eğitim içinde üretim söz konusu. Öğrencilerimiz yıl boyunca hayvanların bakımlarını özenle yapıyor. Burada amaç, öğrencilerin hayvanların içinde uygulamalı eğitim görmeleri, mezun olduklarında, kendi işletmelerini kurduklarında veya bir işe girdiklerinde tecrübe kazanmış olmalarıdır."

Öğrencilerden Mustafa Ulu, ailesinin tarım ve hayvancılıkla uğraştığını, bu yüzden kendisini geliştirmek için bu okulu tercih ettiğini söyledi. Okulda verilen eğitimle büyük tecrübe kazandıklarına dikkati çeken Ulu, "Yıl boyunca hayvanlara özenle bakıyoruz, besleme yapıyoruz, temizliklerini, sağımlarını yapıyoruz. Seviyorum, zaten kendim de yaptığım için buraya geldim. Kurban Bayramı geldiği için yetiştirdiğimiz hayvanlarımızın yarısı satışa sunuldu. Emek vererek yetiştirdiğimiz hayvanların gitmesi biraz üzüyor bizi." dedi.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 36 28 4 88
2 FB  Fenerbahçe 36 25 6 80
3 BJK  Beşiktaş 36 23 4 78
4 ADS  Adana Demir. 36 20 7 69
5 İBFK  M.Başakşehir 36 18 10 62
6 TS  Trabzonspor 36 17 13 57
7 KON  Konyaspor 36 12 9 51
8 FKGK  Karagümrük 36 13 11 51
9 KYS  Kayserispor 36 15 16 47
10 KSM  Kasımpaşa 36 12 17 43
11 MKE  Ankaragücü 36 12 18 42
12 İST  İstanbulspor 36 12 19 41
13 ANT  Antalyaspor 36 11 17 41
14 SVS  Sivasspor 36 11 17 41
15 ALNY  Alanyaspor 36 11 17 41
16 GRS  Giresunspor 36 10 16 40
17 ÜMR  Ümraniyespor 36 7 20 30
18 GFK  Gaziantep FK 36 6 23 25
19 HTY  Hatayspor 36 6 25 23
20

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği