Lastik fabrikasında grev sona erdi! Ücretler belli oldu
Sumitomo Lastik Fabrikasında 43 gün süren grev bugün itibariyle sona erdi. Varılan anlaşma sonrasında fabrikada çalışan işçiler ortalama ilk 6 ay için 47 bin TL., 2. Altı ay için ise bu rakam 57 bin 967 TL olarak belirlendi.
İşçi ve işverenin anlaşması ile sonuçlanan toplantı sonrasında bir açıklama yapan Petrol İş Çankırı Şubesi Başkanı Halil İbrahim Topcu, “Petrol-iş Sendikası Çankırı Şubesi ile Sumitomo Lastik Fabrikası arasında Grevle devam eden Toplu iş sözleşmesi anlaşma sağlanmıştır. Sendika ile Sumitomo arasında Ocak-24 Başından beri 5 aydır devam eden Toplu iş sözleşmesinde 29.Mayısta Üretimin durdurulması ile başlayan Grev uygulaması 43.gününde sendikanın zaferi ile sonuçlanmıştır. Anadolu’nun bozkırın da emeğinin karşılığı için mücadele eden Petrol-iş Çankırı Şubesi üyeleri devletin teşvikleriyle desteklediği 2700 kişilik bir fabrikada üretimi ve çarkları durdurarak, müzakere ve mücadelede öncü bir sendika olduğunu, Çankırı özelinde Anadolu’ya ve tüm Türkiye işçi sınıfına örnek olacak bir grevle adını sendikal tarihe yazdırmıştır. Petrol-iş Çankırı Şubesi müzakereyle masada alamadığını, 43 günlük rekor bir grevle sahada mücadele ederek, İlk 6 aylık dilim rekor bir sözleşmeye imza atmıştır” dedi.
Edinilen bilgilere göre; varılan anlaşma sonrasında fabrika işçilerinin ilk 6 ay için yan ücretlerle birlikte ortalama 47 bin TL, 2. Altı ay için ise ortalama 57 bin TL alması bekleniyor.
Benzer Haberler
Lastik fabrikasında grev sona erdi! Ücretler belli oldu
Vali Taşolar: Sokak kabadayılarına müsaade etmeyeceğiz
Atatürk Ortaokulu İzcilik Kulübü yıl sonu kampında
Sendika, işverenle görüşecek
Kızılırmak’ta çıkan yangında 700 dönümlük alan zarar gördü
Çankırı’da bıçaklı kavga: 1 ölü
Lastik fabrikasındaki grevde 37’nci gün
5304 araç sürücüsüne 10 milyon lira ceza