Çankırı Aile, Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğü organizesinde il müdürlüğü çalışanları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın ile bir araya geldi. İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım, gazetecilerin gününü kutladı.
Çankırı Aile, Çalışma ve Sosyal İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım ile müdür yardımcıları Bedriye Karakoç ve Adem Salih Aktepe’nin de katıldığı program çocuk evinde gerçekleştirildi.
İl Müdürü Yıldırım, gazetecilerin önemli bir görev icra ettiğini belirterek, “Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışan ve halkın sesi olan tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.
Kurum çalışmalarına da değinen Yıldırım, kurum olarak her geçen gün daha da büyüdüklerini, büyük projelere imza attıklarını dile getirdi.
Yıldırım, Çankırı’da 7 tane çocuk evi olduğunu aktararak, “150-200 çocuğun kaldığı hizmet modeli sonlandırıldı ve çocuk evleri modeline geçildi. Bu yeni model daha verimli ve çocuklarımız için daha güzel oldu. Çocukların deneyimleri, eğitimleri ve davranışları değişti. Çocuk evlerinde kalan çocuklarımız artık hedeflerini yükseltemeye başlattı. Bu evlerimizin 5’i erkek, 2’si kız evi. Ayriyeten Korgun’da sevgi evlerimiz var. Bazı sıkıntılardan dolayı çocuk evi sayımızı artıramadık. O sıkıntılar olmasaydı bu sayı 10-13’e ulaşırdı.” şeklinde konuştu.
Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Demir de nazik ziyaretlerinden ötürü Yıldırım’a teşekkür etti. Demir, gazetecilik mesleğini merak eden çocuk evinde kalan misafirleriyle de bilgi alışverişinde bulundu.


