Programa AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bostan, siyasi parti ve STK temsilcileri, daire amirleri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı. İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Slayt gösterimlerinin ardından Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Projenin amacından bahseden Teke, şehit ve gazi ailelerinin yalnız olmadıklarını, onlara moral vermek ve Şehitlik-Gazilik mertebelerinin daha iyi anlatılmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Teke, Çankırı’nın bugüne kadar 204 şehit verdiğini, 230 da gazisinin olduğunu, nüfusuna oranla da en fazla şehit ve gazisi olan illerin başında geldiğini ifade etti. Teke, projelerine destek veren herkese de teşekkür etti.
Teke son olarak şunları kaydetti: “Mübarek kanlarıyla sulayarak bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve bugün TSK’nin Suriye’nin doğusundaki PKK-YPG’li teröristlere karşı düzenlemiş oldukları, Barış Pınarı Harekâtlıyla vatanımızın müdafaası ve bağımsızlığı için kahramanca mücadele ederken şehit olan tüm Mehmetçiklerimizi, ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şâd olsun. Makamları âlî cennetler olsun. Hala hayatta olan Gazilerimize de, sağlık, afiyet ve esenlikle yaşayacakları hayırlı uzun ömürler diliyorum. Operasyonlarda yaralanan tüm kahraman Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.”
AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu da şehit ve gazi ailelerinin her zaman yanlarında olduğunu söyledi.
Çivitcioğlu, şehit ve gazi ailelerini her zaman çok önemsediğini belirterek, “Şehit ve gazi aileleri ismini duyduktan sonra programa gelmemek mümkün değil. Bizlerin çok önemsediği ve her zaman yanınızda olmayı gerektiren bir konu. Sizlerin acısını dindirmek mümkün değil ama bir nebzede yanınızda olmak bizleri için bir vazife. Hem vekil olarak hem teşkilatımız olarak buradayız, sizlerle berberiz, sizlerin yanındayız. Çünkü bu vatanın bugüne gelmesinde bu vatanın daim olmasında emeği olan yetiştirdiğiniz evlatları kara toprağa veren insanlarsınız sizler için neler yapsak az. Ama hükümetimiz cumhurbaşkanımız bakanlığımız yetkililerimiz sizler için bu projelere destek veriyor. Bizlerde her zaman sizlerin yanındayız. Şehit ve gazi ailelerine her zaman yardımcı oluyoruz. Sizler can parelerinizi toprağa vermiş insanlarsınız.” dedi.
Terör örgütlerinin ülkemizi bölmek için durmadan çalıştığını ifade eden Çivitcioğlu, “2016 yılından bu yana çok büyük badireler atlattık. En önemlisi 15 Temmuz darbe girişimi. Çankırı’dan da şehitlerimiz oldu. O geceyi 16 saatlik sürede atlattık. Su uyuyor ama düşman uyumuyor. PKK -YPG ismiyle tekrar hiç durmadan, 40 yıldan beri ülkemizi bölmeye çalışan bu yapılar, FETÖ’nün arkasından devam etti.” diye konuştu.
Çivitcioğlu, birlik ve beraberlik içinde milletimize karşı hiçbir gücün duramayacağını aktararak konuşmasını şöyle noktaladı:
Terör örgütleri ABD’nin desteği ile bir yerlere gelmeye çalıştı ama hepsini atlattık ve atlatmaya devam edeceğiz. Suriye sınırında güvenli bölge çalışmalarımız devam ediyor. Tamamen temizlenene kadar yolumuza devam edeceğiz. ABD, İsrail ve diğer ülkelerin planları tuz buz oldu. Bu asil millet bunların üstesinden geldiği gibi bundan sonra da bu tür olayların üstesinden gelebilecektir. Yeter ki bir olalım, birlik olalım, birbirimizi anlayabilelim destek olalım. İnşallah memleketimiz böyle sıkıntılı durumlar yaşamaz ama yaşarsa da bizler de her zaman şehit olmaya hazırız. Dernek başkanımız yüksel bey durmadan çalışıyor. Kendisini tebrik ediyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından Çankırı Şehit Yusuf Çelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehber Öğretmeni Mehmet Bozkurt tarafından “Ekip Ruhuyla Direniş” konusunda sunum yapıldı.


