Mevlid Kandili münasebetiyle Karatekin İlkokulu Okul Müdürü Duran Kabalakoğlu sınıf öğretmenleri Muammer Aslan, Songül Bayındır ve öğrencileri tarafından Çankırı İsmail ÖZDEMİR Huzurevine ziyaret gerçekleştirildi.
Küreselleşen dünyada, kültürümüzü koruyabilmemiz için önemli çabalar gösteren ve fikir dünyamızı aydınlatan kültür taşıyıcıları; Nurettin Topçu, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç ve Mehmet Akif Ersoy’un konu alındığı “Fikir Dünyamızın Mimarları Konferansı” gerçekleştirildi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Reha Yılmaz katıldı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşen konferansta Büyük Türkiye ideali ışığında; gençlerin üzerine düşen görevlerin neler olduğu anlatıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan EDES Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan proje kabul edildi.
Bizim Çankırı
İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Yapraklı Meslek Yüksekokulu işbirliği ile düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri 10 Aralık 2015 Perşembe günü Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Cibuti Yükseköğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın daveti üzerine 07-10 Aralık 2015 tarihleri arasında Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Org. İsmail Hakkı Karadayı, Cumhuriyet ve Mehmetçik İlkokullarını ziyaret etti.
Çankırı`nın güzide okullarından Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin düzenlediği, okulumuzun bütün öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Bayırbucak Türkmenlerine destek olmak amacıyla 4 Aralık 2015 Cuma günü okulda kermes düzenledi.