Telefon
WhatsApp
Vali Taşolar: Her geçen gün trafik ve asayiş anlamında daha iyiye gidiyoruz
300 X 250 Reklam Alanı

 

Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar başkanlığında asayiş güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Yusuf Mutlu Genç, şube müdürleri, kurum yetkilileri ile ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Taşolar, “Sayın Bakanımızım Ali Yerlikaya’nın, Türkiye’nin huzuru mottosuyla çıktığı ve bizleri de bu anlamda üst düzeyde motive ettiği ve devamlı olarak bu konuda çalışmamız anlamında bizi yüreklendirdiği bir hareket noktamız var. Biz Türkiye’nin huzurunu, Çankırı’nın huzuru anlamında kendi adımıza ortaya uygulamalar, çalışmalar denetlemeler, bilgilendirmeler ve diğer faaliyetlerimiz olarak Çankırı’nın zaten huzurlu olan kenti daha huzurlu, daha yaşanabilir hale gelmesi için çalışmalarımızı artırarak azimle devam ediyoruz.” dedi.

Vali Taşolar şöyle devam etti:

“Biz Çankırı’da suçluların gezmesine müsaade etmeyeceğiz, sokak kabadayılarına izin vermeyeceğiz demiştik. Bu anlamda gerek emniyet müdürümüz, gerek jandarma komutanımız şahsındaki bütün arkadaşlarımız üstün bir gayret ve özveri içerisinde çalışmalarına devam ettiler. Bu anlamda geçen senelere nazaran yapmış olduğumuz çalışmalarda geçen ay içerisinde 252 aranan şahıs yakalamıştık, bu geçtiğimiz ayda da 387 aranan şahıs yakaladık. Bu anlamdaki duruşumuzu ve tavrımızı net olarak ortaya koyuyoruz. Biz Çankırı’da hiçbir suçlunun gezmesine, hiçbir sokak kabadayısının gezmesine müsaade etmeyeceğiz, bununla da sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Yine ilimiz ve ülkemiz açısından önemli bir durumla karşı karşıyaydık. Bunlardan bir tanesi seçimlerdi. Ben bu anlamda yol arkadaşlarıma tekrar teşekkürü bir borç biliyorum. Çünkü hakikaten her seçim bölgesinin birebir risk analizini yaparak her türlü olayın olabileceğini, ne tür olayların olabileceğini, kimlerin bu olayların içinde olabileceğini birebir tabiri caizse en ince ayrıntısına kadar çalışma yaparak muazzam bir çalışma yaptılar ve şu ana kadar bütün öngörüleri ve almış oldukları tedbirlerin karşılığını da aldık. Daha önceki seçimlerde 298 sayılı kanuna göre olaylar yaşamamıza rağmen bu seçimde hiçbir asayiş, ufak tefek minik hadiseler dışında yaşamadan güvenli ve huzurlu bir şekilde bu seçim dönemini atlattık. Bu anlamda ben yol arkadaşlarıma hassaten teşekkür ediyorum ama burada özellikle de başta siyasi partilerimizin temsilcilerine, adaylarına ve Çankırılı hemşerilerime teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bana göre seçimin en huzurlu geçtiği, demokrasinin en üst düzeyde bir şölen gibi yaşandığı bir ilde görev yapmaktan duyduğum memnuniyeti de tekrar burada ifade etmek istiyorum.

Bu anlamda ortaya koymamız gereken çok kıymetli bir tespit var. Ramazan Bayramı. 9 günlük bir tatil vardı. Bizim için bu tür uzun tatiller ve bayramlar mevcut olması muhtemel başta trafik ve asayiş olayları olmak üzere her zaman arkadaşlarımızın hassasiyetleri üst düzeye çıkardığı ve emek verdiği, fedakarlık yaptığı dönemler. Biz onların sayesinde ve onların bu anlamdaki emekleriyle çok güzel bir Ramazan Bayramı geçirmiş olduk. Uzun yıllar sonra çok şükür gerek D-100’de alınan gerekse Ankara yolunda ve diğer bütün yollarımızda alınan tedbirler neticesinde herhangi bir ölümlü kaza yaşanmadı. Bunun mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Uygulamalarımız artarak devam edecek. Ramazan Bayramında da gerek trafik gerek asayiş uygulamalarımız artarak devam etti ve bunun karşılığını da aldığımızı düşünüyorum. Bu anlamda şu veriyi vermekte fayda görüyorum.

Ramazan Bayramında 2023 yılına baktığımız zaman 24 bin 323 araç sorgulamışız, bu bayram döneminde 40 bin 530 araç sorgulamışız. Bu arkadaşlarımın göstermiş olduğu performansın ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor ve yapılan bu çalışmaların da karşılığını aldığımızı görebiliyoruz.

Ramazan Bayramında geçen sene 38 bin 409 şahıs sorgulamışız, bu bayramda sorguladığımız kişi sayısı 79 bin 742. Yüzde yüzlük bir artışımız var. Bunun sonucunda da Ramazan Bayramı tedbirleri doğrultusunda 13 tane aranan şahsı arkadaşlarımız yakaladılar. Bunlar önleyici kolluk anlamında bir olay olduktan sonra değil ama bir olayın olamaması adına kentin her anlamda huzurlu bir kent olması adına yapılan çok önemli çalışmalar olduğunu düşünüyorum.

Bizim plaka tanıma sistemlerimiz (PTS) var. Geçen sene bayramda 166 bin 738 araç geçmiş, bu sene geçen araç sayısı 350 bin 36. Yani baktığınız zaman yüzde yüzün üzerinde bir araç trafiğinde artış olmasına rağmen trafik kazalarında ciddi manada bir azalma oldu. Hakikaten bu anlamda benim arkadaşlarımın bayram öncesinde özellikle D- 100 üzerinde ve Ankara kara yolu üzerinde yapmış olduğu risk analiz çalışması ve buna bağlı almış oldukları uygulamalar ve diğer tedbirlerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. O anlamda da her geçen gün trafik ve asayiş anlamında daha iyiye gidiyoruz.

Çankırı’nın huzuru anlamında önceki tedbirlerimizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Geçtiğimiz ay içerisinde jandarmamız çok güzel bir uygulama yaptı. Çankırı il genelinde albayımızın yaptığı planlama doğrultusunda, emniyetimizin de destek olması suretiyle 7 gün 24 saat Çankırı’nın belirli noktalarında uygulama yaptık. Arkadaşlar çok yoruldu ama hakikaten karşılığını aldılar. Biz Çankırı’nın hiçbir yerinde sokak kabadayılarına ve suçlulara müsaade etmeyeceğiz. Bununla olan mücadelemizi sürdüreceğiz.

Telefon ile dolandıracakta farkındalığın devam etmesini istiyoruz. Çankırı anlamında bununla mücadele de toplumsal farkındalığın artırılması anlamında sizin yapacağınız uyarıların ve tespitlerin, yapılan çalışmaların sizler tarafından farklı mecralarda dile getirilmesinin çok ama çok önemli olduğunu düşünüyorum. Telefon ve internet üzerinden dolandırıcılık artık bizim üstesinden gelme noktasında ancak vatandaş bilinci ve duyarlılığını artırarak çözebileceğimiz konular. O yüzden bu sadece Çankırı bürokrasisinin, kolluk kuvvetlerinin değil, bana göre hepimizin asli bir sıkıntısı. Bunla mücadele için haklı bilinçlendirme noktasında bir şekilde desteğe ihtiyacımız var. Sizlerin bu noktada farkındalık oluşturmadaki haberlerinizi ciddi anlamda ihtiyaç duyuyoruz. Bizimle işbirliği içinde olmaya devam ederseniz kendi adımızı çok büyük mutluluk duyacağız.

Aile içi şiddetle ilgili eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bu iş sadece eğitim ile çözülebilecek bir konu değil. Biz gerekirse problemli ailelerle de bire bir iletişime geçerek, vaka tespitleri yaparak, bire bir markaj uygulayarak, ailelere, çocuklara, anne-babaları, eşlere. Bu anlamda mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah güzel sonuçlar alacağımızı ümit ediyoruz.”

Vali Taşolar son olarak, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Yamuçlar mevkisi ile Gençlik Merkezi önüne yaya üst geçidi yapılacağını sözlerine ekledi.

Toplantı soru cevap bölümü ile devam etti.

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 34 30 1 93
2 FB  Fenerbahçe 34 28 1 89
3 TS  Trabzonspor 34 18 12 58
4 İBFK  Başakşehir 34 15 12 52
5 BJK  Beşiktaş 34 15 13 51
6 KSM  Kasımpaşa 34 14 13 49
7 ÇRZ  Ç.Rizespor 34 14 13 49
8 ALNY  Alanyaspor 34 12 10 48
9 SVS  Sivasspor 34 12 10 48
10 ANT  Antalyaspor 34 11 11 45
11 ADS  Adana Demir. 34 9 11 41
12 KYS  Kayserispor 34 11 13 40
13 SAMS  Samsunspor 34 10 15 39
14 MKE  Ankaragücü 34 8 12 38
15 FKGK  Karagümrük 34 9 16 36
16 KON  Konyaspor 34 8 14 36
17 GFK  Gaziantep FK 34 9 18 34
18 HTY  Hatayspor 34 7 15 33
19 PNDK  Pendikspor 34 7 18 30
20 İST  İstanbulspor 34 4 23 16

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği