Köylerin çöp toplama ve yol sorunları ele alınacak
İl Genel Meclisi Haziran ayı birleşimleri dünkü toplantı ile sona erdi. Birleşimin dilek ve temenniler bölümünde, ilimiz genelini ilgilendiren 2 önemli konu ele alındı.
Meclis üyesi Kamil Çoban, köy yolları yapımı ve artan maliyetlere dikkat çekti. Çoban, meclisteki her iki grubun bu yönde bir ortak çalışma yapması gerektiğini vurguladı.
Köylerin en fazla kilit parke ve asfalt yol istediğini dile getiren Çoban, “Köylerimizin en çok köy için kilitli parke ile yollar için de asfalt talepleri vardır. Bu zamana kadar bu talepler eldeki imkanlar dahilinde karşılanmaya çalışılmakta ancak gün geçtikçe de çözümü zorlaşmaktadır. Çünkü taşın metrekare maliyetinin 2019 yılı ile bugün arasındaki oranı en az 10 kat artmıştır. Asfaltta da durum farklı değildir. Bu bakımdan hem il genel meclisi hem de idare olarak tedbir almamız gerektiğini düşünüyorum. MHP ve AK Parti grupları olarak ortak önerge ile bu konuya çözüm getirilmesini temenni ediyorum” dedi.
Konu daha öncede gündeme getirdiklerini aktaran İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, “Dediğiniz gibi bunu 2019 yılında da konuştuk dile getirdik. Fiyat artışları malum her konuda olduğu gibi bu konuda da var. Bu sene sezon başladı ihaleleri yaptık bir dahaki döneme inşallah. 2024 teki seçimlerden sonra yada bu kış bütçe zamanı konuyu değerlendirip bu işi yapmak gerekiyor” dedi
Çankırı’da en büyük problemin malzeme olduğunu da aktaran Çıbık, “Malzemeden kasıt rezerv olarak malzemeye ulaşım. Çankırı’nın birçok yerine malzeme Ilgaz’dan geliyor. Sathi kaplama da yapsanız altını da yapsanız yada hazır betonun kullandığı taş da hep Ilgaz tarafından geliyor. Şehre çok yakın noktada olmadığı için maliyetler biraz bunlardan dolayı artıyor” dedi
Köylerin çöp konusuna da dikkat çeken Çıbık, “Önümüz kurban bayramı. 9 günlük tatil var köylerimizin nüfusları 5-6 katına çıkacak. Ben çöp toplamanın kaymakamlıklar üzerinden kendi aracı kendi ekibiyle toplanacağına dünde bugünde yarın da inanmıyorum. Bazıları belediyenin destekleriyle de olsa bazıları kaymakamlıkların konuyla ilgili başka personelleri görevlendirmesiyle de olsa biraz ilçelerde mülki amirlerin süreleri oluyor bu dolduğunda değişimler oluyor bu değişimler devam eden sürecin değişmesine neden olabiliyor. İlçe kaymakamların takdir yetkisi de oluyor. Bu parke ve çöp konusuyla ilgili bölgesel olarak çalışmalı. Örneğin İkiçam köyünün çöpünü alan Ahlat köyünün çöpünü almıyor. Tüney köyünün çöpünü alan Hisarcıkkayı köyünün çöpünü almıyor, Hasakça köyünün çöpünü alan Balıbıdık köyünün çöpünü almıyor. Yani bunlar karşılıklı köyler olmasına rağmen, aralarında birkaç kilometre olmasına rağmen orası Korgun, burası Çankırı öbür taraf Yapraklı, Eldivan diye. Asıl maksat buralara hizmet etmek. Bu konunun da önümüzdeki dönem bir önerge ile ama ciddi manada tüm ilgililerin de desteğini alarak tek standarda bağlamak. Ama bazı ilçedeki arkadaşlarımız bizim işimiz düzgün gidiyor konforumuz bozulmasın diye düşünüyor ama bu bugün değilse yarın bozulacak. Ama kurumsallığı sağladığımız takdirde, çünkü çöplerle ilgili bu sene 1,9 milyon lira para ayırdık. Ama ona rağmen verim alamıyoruz. Birinin kamyonu bozuluyor diğerinin personel sıkıntısı oluyor diğerinin başka problemi çıkıyor. Bu iki konunun mutlaka gündeme getirilmesi gerektiğine inananlardanım” dedi.
Benzer Haberler
Köylerin çöp toplama ve yol sorunları ele alınacak
Yağmur suyu drenaj çalışmaları başladı
Farkındalık için çevre temizliği yaptılar
Nice 40 yıllara
Akbaşoğlu ve Yılık, TBMM’de yemin etti
Ayla Ayan Uzgören vefat etti
Akbaşoğlu’nun Grup Başkanvekilliği görevi devam ediyor
Çankırı FSM Çocuk Akademisi sezonu tamamladı