ÇATSO Başkanı Çelikten: İstihdamda zorlanıyoruz
Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) Başkanı Hayrettin Çelikten, “Eğer firmada yol almak istiyorsanız ilk önce kullanacağınız destek, nitelikli eleman desteği olmalı. Hepimiz istihdamda zorlanıyoruz. Adam çalıştırmak biraz sıkıntılı.” dedi.
KOSGEB Çankırı İl Müdürlüğü tarafından “KOBİ-GEL KOBİ Gelişim Programı 2022.02 Proje Teklif Çağrısı” hakkında Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası (ÇATSO) konferans salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, KOSGEB Çankırı İl Müdürü Cengiz Uğur, kurum yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, yapılan toplantılara katılımın az olduğundan yakınarak, “Yaptığımız saha gezilerinde destekler konusunda şikayetler olabiliyor. Odamızdan duyuru yaptığımız zaman bu tür toplantılara katılım az oluyor. Herkesin bu tür şeylerden nakit beklentisi var” dedi.
İstihdam konusunda zorlandıklarını ifade eden Çelikten şöyle devam etti: “Eğer firmada yol almak istiyorsanız ilk önce kullanacağınız destek, nitelikli eleman desteği olmalı. Hepimiz istihdamda zorlanıyoruz. Adam çalıştırmak biraz sıkıntılı. KOSGEB nitelikli eleman çalıştırdığınıza zaman 2 yıl maaşının yarısını karşılıyor. Nitelikli eleman desteğinde yararlandığınız zaman diğer desteklerin kapısını açmış oluyorsunuz. İş adamı olarak arkayı toplamaya yetişemiyoruz. Arkayı toplayacak birisi lazım. Belirli bir ciroya ulaşmış firmalar ön muhasebeci çalıştırması lazım. Unutulan faturalar, ödenmeyen taksitler personelin maaşı geçiyor. İstihdam edeceğiniz personel sizin adınıza devlet desteklerini de araştıracaktır.
Eğer ulusal firma haline geldiyse uluslararası fuarlara gitmesi gerekiyor. Onlara da destekler veriliyor. Kendi niteliğiniz, bunları yapacak kapasiteniz olabilir ama zamanınız olmayabilir. Nitelikli eleman bunları yapar. 2 yıl çarkın dönmesi için mutlaka nitelikli eleman desteğinden yararlanın. İl olarak bu imkânlardan yararlanalım.”
KOSGEB Çankırı İl Müdürü Cengiz Uğur ise bu yıl Çankırı’da yaklaşık 50 milyon liralık kaynak sağladıklarını aktararak, “Mikro ve küçük ölçekli işletmelerimizden pandemi döneminde zarar görenler için yeni alacakları personel başına 125 bin liraya kadar destekler sağladık. İhracat yapmayı düşünen, ihracat yapan işletmelerimizin yurt dışını gidiş geliş konaklama, stant açma gibi faaliyetlerini 300 bin liraya kadar da destekliyoruz. İlimizde yaklaşık 3 bin 500 KOSGEB veri tabanına kayıtlı KOBİ’miz bulunmakta. Bizler KOSGEB olarak ilimizdeki KOBİ’lerin proje yapmalarını bekliyoruz" dedi.
KOBİ-GEL Programı ile ilgili bilgi veren Uğur, “Bu çağrıda KOBİ’ler için dijitalleşme, verimlilik ve rekabet gücünü artıracak proje istiyoruz. Dijitalleşme başlığı için 2 milyon kadar, verimlik ve rekabet gücünü artırıcı başlığı için de 1.5 milyon liraya kadar personel tarafı hibe, diğer makine, hizmet ve yazılım alımları için de yüzde 85'e kadar destekleme oranıyla destekliyoruz. Bunun için KOBİ’lerimizden KOSGEB veri tabanında eğer kayıtlı değillerse kayıtlı hallere gelmelerini, kayıtlılar ise KOBİ beyannameleri güncellemelerini bekliyoruz. KOSGEB olarak bütün iş ve işlemlerimizi KOBİ’lerimizin kolaylığına sunmak adına dijital ortama aktardık. KOBİ temsilcileri kendi E-Devleti’ni kullanarak bütün bu süreçleri tamamlayabilir.” açıklamasında bulundu.
Program, konuşmaların ardından sunum ile devam etti.
Benzer Haberler
ÇATSO Başkanı Çelikten: İstihdamda zorlanıyoruz
Çankırı’da araç sayısı 57 bin 541 oldu
Çankırı’da üretilen "BORAN Hafif Çekili Obüs" TSK envanterine giriyor
"Buğday Tanesi" filmi, izleyenleri duygulandırdı
Başkan Esen, birim müdürleriyle, yapılan çalışmalar ve yapılacak projeleri değerlendirdi
Çivitcioğlu: 27 Milyon TL destek hayırlı olsun
Çankırılı aşçılar tecrübelerini aktardı
Esen, Sporcuları ile Bir Araya Geldi